Anunturi Stiri de ultima ora
Coordonator medical
Dr. Dana Bucur medic specialist gastroenterologie competenta in ecografie abdominala si endoscopie digestiva. Vezi C.V.

antimucegai.ro

Metoda de eliminare a mucegaiului prin micro nebulizare

factori favorizanti steatoza hepatica
steatoza hepatica simptome digestive si semne digestive
bolile gastrointestinale
steatoza hepatica metode de investigare
recomandari practice
gastroenteorologie contact

Colonoscopie

In tarile cu frecventa crescuta a cancerului colo-rectal, printre care si Romania , se recomanda colonoscopia de control dupa 50 ani chiar in absenta simptomelor.

Chiar daca la rectoscopie totul e normal , leziunea poate fi situata mai sus, unde nu s-a ajuns cu endoscopul iar irigografia se recomanda de obicei persoanelor varstnice, cu boli de inima sau plamani.

Astfel, devine clar ce importanta majora o prezinta aceasta explorare, chiar daca e putin mai neplacuta.

Pregatirea pentru colonoscopie: Pregatirea se va similar cu cea pentru rectoscopie dar cu o cantitate mai mare de solutie de Fortrans (3 sau 4 litri in functie de tranzitul pacientului). Pacientii cu rezectii de colon suporta relativ bine investigatia si fara sedare insa cei cu prag scazut al durerii sau cu colon spastic vor trebui sa faca investigatia sub sedare pentru a se putea analiza intreg colonul. Colonoscopia este completa (totala) atunci cand se ajunge la valvula ileo-cecala (adica la limita dintre colon si intestinul subtire) care ar trebui pozata pentru a se dovedi faptul ca s-a parcurs intreg cadrul colic. Daca nu se poate ajunge la n ivelul valvulei ileo-cecale din varii motive (colon cu cudura stransa) atunci colonoscopia se considera a fi incompleta si se completeaza cu irigografia, bariul putand ajunge pe intreg colonul.

 

Copyright © GastroMed.ro 2008 - 2024 Toate drepturile rezervate.