Anunturi Stiri de ultima ora
Coordonator medical
Dr. Dana Bucur medic specialist gastroenterologie competenta in ecografie abdominala si endoscopie digestiva. Vezi C.V.

antimucegai.ro

Metoda de eliminare a mucegaiului prin micro nebulizare

factori favorizanti steatoza hepatica
steatoza hepatica simptome digestive si semne digestive
bolile gastrointestinale
steatoza hepatica metode de investigare
recomandari practice
gastroenteorologie contact
Recomanda acest articol unui prieten

Rectoscopia (rectosigmoidoscopia)

Reprezinta vederea endoscopica a mucoasei si continutului rectului si sigmoidului (aproximativ primii 70 cm de intestin gros) cu ajutorul endoscopului introdus pe anus, dupa o pregatire prealabila a pacientului pentru curatirea colonului de reziduuri (pregatirea cu Fortrans sau Dulcolax in unele situatii).

          

                  RECTOSCOPUL  POATE  VIZUALIZA  COLONUL  APROXIMATIV  PANA  LA  UNGHIUL  SPLENIC

                  COLONOSCOPUL VIZUALIZEAZA  INTREG CADRUL COLIC PLUS ULTIMII 5 CM ILEON TERMINAL

Se face fara anestezie, fiind usor de suportat. Importanta e maxima deoarece poate vedea polipi sau cancere in stadiu initial, ce pot trece neobservate la irigografie si se pot preleva biopsii.

Prega tirea pentru rectoscopie: Daca rectoscopia este programata dimineata, pregatirea pentru curatarea colonului va incepe in dupa-amiaza zilei precedente (pe la ora 16) prin ingestia a 2-3 litri de solutie Fortrans (1 plic dizolvat in 1 litru de apa plata sau ceai deci vor fi in total 2 sau 3 litri de solutie) in functie de tranzitul pacientului. Daca este constipat, se recomanda 3 litri solutie iar daca are diaree sunt suficienti 2 litri. Solutia se va bea in decurs de 3-4 ore iar noaptea vor avea mi multe scaune. Se considera ca pregatirea a fost eficienta cand ultimul scaun este doar apa. Daca ultimul scaun este destul de consistent (are materii fecale destule) se poate apela si la clisma in seara dinaintea analizei si una in dmineata respectiva. In ceea ce priveste alimentatia, pacientul va manca in ziua premergatoare rectoscopiei mai usor si doar pana la ora 16 cand incepe pregatirea dupa care poate bea lichide sau semilichide (ceai, compot zeama, supa, lapte, iaurt). Daca nu se poate bea solutia din varii motive (greata intensa, senzatie de distensie abdominala marcata) nu trebuie insistat. Sunati medicul curant care va va recomanda fie doar clisme, fie administrarea de Dulcolax 4 drajeurix 2/zi.

Email : db@gastromed.ro

Copyright © GastroMed.ro 2008 - 2024 Toate drepturile rezervate.