Anunturi Stiri de ultima ora
Coordonator medical
Dr. Dana Bucur medic specialist gastroenterologie competenta in ecografie abdominala si endoscopie digestiva. Vezi C.V.

antimucegai.ro

Metoda de eliminare a mucegaiului prin micro nebulizare

factori favorizanti steatoza hepatica
steatoza hepatica simptome digestive si semne digestive
bolile gastrointestinale
steatoza hepatica metode de investigare
recomandari practice
gastroenteorologie contact
Recomanda acest articol unui prieten

Enteritele infectioase


 

Reprezinta o patologie frecventa in Romania, cu implicatii serioase mai ales la copil, varstnic si gravida.

Simptome: Unii microbi se cantoneaza in intestinul subtire determinand gastroenteritele acute, ce se manifesta prin diaree apoasa, cu scaune de volum mare, asociate cu greturi, varsaturi si crampe abdominale. Germenii implicati sunt: virusi, Giardia, E.coli, microbul holerei si toxinele alimentelor perisabile.Alti microbi se inmultesc la nivelul colonului determinand colitele infectioase, manifestate prin diaree cu scaune de volum mic, cu sange, asociatecu dureri etaj abdominal inferior si febra.Germenii responsabili de simptomatologie sunt: Shigella, Salmonella, E.coli, Campylobacter, Yersinia, Clostridium difficile.

Daca avem febra peste 38 grade, stare de rau general intens, diaree cu sange, deshidratare si senzatia de evacuare a scaunului fara ca acesta sa fie eliminat trebuie efectuate analize de specialitate si spitalizare.
 
 
Tratament: Daca examenul coproparazitologic sau coprocultura este pozitiv, se va urma tratament antibiotic in asociere cu hidratare corespunzatoare.In cazul diareilor produse de germeni nu este indicat administrarea de Imodium (Loperamida) deoarece aceasta inhiba motilitatea intestinului, favorizand astfel stagnarea si inmultirea microbilor.

Daca coprocultura si coproparazitologia sunt negative iar pacientul nu a urmat tratament antibiotic recent si indelungat, nu este diabetic, nu urmeaza tratament cu citostatice, nu a calatorit recent in tarile tropicale si se exclude toxiinfectia alimentara, atunci se va face colonoscopia si endoscopia superioara, cu prelevare de biopsii multiple.

Email : db@gastromed.ro

Copyright © GastroMed.ro 2008 - 2024 Toate drepturile rezervate.