Anunturi Stiri de ultima ora
Coordonator medical
Dr. Dana Bucur medic specialist gastroenterologie competenta in ecografie abdominala si endoscopie digestiva. Vezi C.V.

antimucegai.ro

Metoda de eliminare a mucegaiului prin micro nebulizare

factori favorizanti steatoza hepatica
steatoza hepatica simptome digestive si semne digestive
bolile gastrointestinale
steatoza hepatica metode de investigare
recomandari practice
gastroenteorologie contact
Recomanda acest articol unui prieten

Genetici

 

Zestrea genetica mostenita de la parinti se pare ca determina, pe langa alti factori, multe boli digestive, de la ulcerul gastric pana la cancerele gastrointestinale.Majoritatea cancerelor digestive apar pe un fond genetic favorizant, uneori fara sa existe alte cazuri in familie, alteori sunt diagnosticate la persoane care au avut rude de gradul I (mama, tatal, frati, surori) sau II (unchi, matusi) cu cancere digestive.

Astfel, reiese clar importanta controlului periodic la gastroenterolog.
De exemplu, daca tatal cuiva a fost diagnosticat la 40 de ani cu cancer colonic, este obligatoriu ca toti urmasii acestuia sa-si faca o colonoscopie cu 10 ani mai devreme decat varsta la care a aparut cancerul la tata, deci la 30 ani.

Chiar daca la 30 de ani nu s-a observat nimic anormal pe colon si nu exista simptome, trebuie repetata colonoscopia din 10 in 10 ani, deoarece riscul de aparitie al cancerului colonic la descendenti e mult mai mare.

Alte boli determinate genetic sunt: bolile inflamatorii intestinale (rectocolita ulcero-hemoragica si boala Crohn), sindroamele de polipoza colonica.

Email : db@gastromed.ro

Copyright © GastroMed.ro 2008 - 2024 Toate drepturile rezervate.